Zaplox signerar avtal med Pacifica Hotels Group i Kalifornien

Zaplox AB (publ) (”Zaplox”), som erbjuder hotell och kasinon en mobil gästresa för en smidig och engagerande gästupplevelse, har signerat ett avtal med Pacifica Hotels Group i Kalifornien, USA. Avtalet innefattar 33 hotell med totalt 2 538 rum inom gruppen Pacifica Hotels. Den första delleveransen avser implementation av Zaplox lösning på tre hotell för tre olika varumärken, Pacifica Hotels, The Wayfarer och Kinney Hotels, med totalt 367 rum. Det är Zaplox Premium för mobil in- och utcheckning och mobila nycklar som ska integreras med StayNTouch PMS, låssystem från dormakaba och med ALICE concierge-plattform.

Avtalet gäller för 33 Pacifica Hotell med 2 538 rum, lokaliserade i Kalifornien, Florida och Hawaii. De hotell som startar med att installera Zaplox mobila gästresa är Jamaica Bay Inn (Pacifica Hotels), Downtown LA (The Wayfarer) och San Luis Obispo (Kinney Hotels), med totalt 367 rum.

Avtalet innebär en initial uppstartsintäkt på 30 000 USD, som intäktsförs under andra kvartalet 2019. Därefter innebär avtalet volymbaserade intäkter i form av konfigurationsavgifter per hotell samt löpande abonnemangsavgifter per antal dörrar som aktiverats med Zaplox lösning i takt med att den rullas ut inom kedjans hotellbestånd, vilket sannolikt sker under andra halvåret av 2019 och under 2020.

Zaplox kan idag inte med säkerhet prognosticera exakt värde och tidpunkt för de volymbaserade intäkterna. Det finns inga garanterade volymer eller specificerad utrullningsplan. Om Zaplox lösning aktiveras på samtliga hotell och rum som ingår i avtalet och förblir i full drift i sju år, som är ett hotell lås normala driftstid, skulle det innebära totala volymbaserade intäkter på ca 5 MSEK. Inga garantier eller utfästelser har dock getts avseende detta.

Zaplox lösning för mobil in- och utcheckning tillsammans med mobila nycklar ger Pacifica Hotels möjlighet att erbjuda sina gäster en mobil gästresa utan köer för in- och utcheckning, med en enklare och effektivare nyckelhantering då den blir helt digital. Gästerna kommer att kunna gå direkt till sitt rum, utan att behöva stå i incheckningskön, och enkelt låsa upp dörren med sin mobiltelefon genom ett knapptryck i appen, som fungerar på både Android och iOS. Med mobil in- och utcheckning får personalen också utrymme att tillhandahålla olika intäktsgivande service till sina gäster

”Det är mycket glädjande att ännu en amerikansk hotellkedja väljer vår mobila gästresa för att ge sina gäster en helt ny gästupplevelse. Fördelarna med en smidig och effektiv mobil gästresa är flera men framförallt skapar den ökad kundnytta på en konkurrensutsatt hotellmarknad. Avtalet är också ett bevis på vårt framgångsrika partnersamarbete med ALICE och dormakaba”, kommenterar Magnus Friberg, VD på Zaplox.

Om Pacifica Hotels

Pacifica Hotels bildades 1993 för att konsolidera hotellverksamheten i Invest West Financial Corporation, som förvärvar, utvecklar och driver hotellfastigheter och andra kommersiella fastigheter. Idag är Pacifica Hotels den största ägaren och operatören av boutiquehotell på Stillahavskusten, med oberoende hotell och fastigheter i Kalifornien i städer från San Diego till San Francisco, liksom Hawaii och Florida. www.pacificahotels.com.

För mer information om Zaplox, vänligen kontakta:
Magnus Friberg, VD
E-post: magnus.friberg@zaplox.com
Telefon: +46 706 58 07 60
Alternativt: ir@zaplox.com

Om Zaplox
Zaplox hjälper hotell och semesterboenden att skapa en modern och lönsam mobil gästupplevelse. Zaplox är marknadsinnovatör av den mobila gästresan och mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden med en total marknadspotential om cirka 20 miljoner hotellrum. Zaplox är verksamma i Europa och Nordamerika och erbjuder en nyckelfärdig plattform för att hantera gästens hotellvistelse. Med hjälp av mobil teknologi erbjuder Zaplox ett ökat värde genom att hotellen får ett bättre sätt att göra in- och utcheckning, samt kan distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Systemet sparar tid och kostnader och ger hotellet en direkt kommunikationskanal med gästen och möjlighet att generera ytterligare intäkter.

Zaplox fungerar med alla större smartphone-plattformar, kan stödja lås och hotellsystem, och ersätta eller samexistera med nyckelkort, kodlås och fysiska nycklar. Zaplox system har varit i kommersiellt bruk sedan 2011 i leveransen av mer än 2 miljoner gästnätter. Zaplox grundades 2010 på Ideon Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA. Zaplox aktie är noterad på Nasdaq Stockholm First North.

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser för Zaplox AB (publ).
Kontaktuppgifter ca@vhcorp.se, +46-40-200 250.

Denna information är sådan information som Zaplox AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 maj 2019.

Ladda ner som PDF

You May Also Like…